П`ятниця, 26.04.2024, 17:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт КЗ "Шевченківського НВО "ЗЗСО-ЗДО"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 189
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 26 » Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить….
20:11
Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить….

Ти відомий сьогодні кожному –
Не ім’ям своїм, а бідою
Тою вулицею порожньою
Понад Прип’ятською водою…
 
Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!
У якому ти жив сторіччі?
Запеклись перестиглі ягоди,
Наче кров на твоєму обличчі

 
Сьогодні, 26 квітня, 32-га річниця найбільшої техногенної катастрофи за всю історію атомної енергетики – аварії на Чорнобильській АЕС. Страшна трагедія сколихнула світ у 1986 році, але наслідки вибуху відчутні й досі. Вона і зараз впливає на життя мільйонів людей. 
Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.
26 квітня 2018 року, вшановуючи подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи, в с. Шевченкове пройшов мітинг-реквієм з покладанням квітів до пам'ятника  героям-чорнобильцям.
У заході взяли участь учасники ліквідації наслідків аварії та члени їх сімей, громадськість, учні та вчителі школи. Діти, декламуючи вірші, пройнялися болем та співчуттям до загиблих, що не залишило байдужим жодного з учасників мітингу. Особливо зворушливим був виступ в.о. старости Йовенка В.М., бо він брав безпосередню участь у ліквідації  аварії на Чорнобильській АЕС. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять ліквідаторів, що поклали своє життя задля нашого майбутнього. Після офіційної частини заходу протоієрей Володимир, настоятель Храму св. Архістратига Михаїла, відслужив панахиду за загиблими під час трагедії  на ЧАЕС.
У Шевченківському НВО "ЗЗСО-ЗДО" з  метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю як до свого, до загальнонародного болю як особистого, почуття любові до людини, землі, держави  було організовано низку заходів з нагоди відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи. 
У всіх класах проведено класні години на тему: “Їх подвиг не можна забути”, “Вони врятували людство”, “Атомне століття раною горить”, тематичні уроки історії: “Чорнобиль – це набат і біль”, “Люди, мовчки станьмо на хвилину…”, “Дзвони Чорнобиля”, “Вони пішли в безсмертя…”.
У цей день для учнів старшої школи було проведено лінійку-реквієм, присвячену 32-ій річниці Чорнобильської трагедії. Діти підготували цікаву презентацію, в якій висвітили маловідомі факти  про той страшний  день,  розповіли про наслідки цієї трагедії, а потім учням були показані кадри із фільму “Чорнобиль до і після”. 
Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.
        Ми – прийдешнє покоління, яке живе в постчорнобильську епоху, мусимо знати про найжахливішу  ядерну катастрофу і винести з неї уроки відповідальності за майбутнє країни і людства. 
       Нехай наші знання, наш інтелект слугує в радість всьому живому!

 

Переглядів: 530 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Київський час
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Погода в цей час
Погода в Україні