Четвер, 25.04.2024, 13:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт КЗ "Шевченківського НВО "ЗЗСО-ЗДО"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 189
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту

Головна » 2018 » Травень » 19 » День вишиванки
09:16
День вишиванки

Одягнімо, друже, вишиванки —
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.

Нині свято набуває особливого змісту, адже демонструє, що українці – незламні духом, єдині, готові захищати свою країну, культуру та історію.Щороку в третій четвер травня відзначається міжнародне свято – Всесвітній день вишиванки. Як відомо, ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Метою  свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.
Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
Вже не один рік поспіль Шевченківське НВО  долучається до відзначення цього дня. Вихованці, учні, вчителі та батьки завітали до навчального закладу у вишиванках: яскравих, модних, барвистих, долучившись до акції “Вишивана Україна”. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує. 
Крім того в рамках відзначення Всесвітнього дня вишиванки в Шевченківському НВО було організовано флешмоб та проведено цілий ряд виховних заході. Найяскравішим з них була відкрита виховна година  «А над світом українська вишивка цвіте», яку підготувала і провела вчитель історії Таран Е.В. Яскравим моментом свята була зустріч з народною майстринею Омелянчук Юлею, яка презентувала свої роботи та розповіла про особливості створення сорочок. 
 
Вітаємо усіх зі святом! Слава Україні!

 

Переглядів: 626 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Київський час
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Погода в цей час
Погода в Україні