П`ятниця, 26.04.2024, 13:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт КЗ "Шевченківського НВО "ЗЗСО-ЗДО"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 189
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту

Головна » 2019 » Травень » 8 » День пам'яті та примирення
21:14
День пам'яті та примирення

Для гідного вшанування подвигу українського народу, його вагомого внеску у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні  в Шевченківському НВО 8 травня 2019 року пройшли різноманітні заходи з метою виховання в дітей почуття патріотизму, любові до Батьківщини, до історії свого народу, а також  висловлення поваги, турботи до живих ветеранів війни та увічнення світлої пам’яті про загиблих героїв-воїнів, жертв війни.
    Для учнів – 1- 6-х класів були проведені   уроки  пам’яті «Мужність і відвага крізь покоління», на яких висвітлили  події Другої світової  війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни.
    Для учнів 7-11-х класів в актовому залі школи пройшов урок мужності, на який ми запросили нашого односельця, учасника бойових дій, майора Мозгового Ігоря Генадійовича. Гімном України та словами вдячності розпочався захід. Для присутніх було продемонстровано відеоролики «Пам'ятаємо. Перемагаємо» та «День пам’яті та примирення».  Під час свята учні та педагоги розповідали про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про  нелегке життя в тилу. Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні, педагоги, гості вшанували хвилиною мовчання.
    Українці знають, що таке війна. Вона схожа за всіх часів, її результат однаковий завжди, що у минулого століття, що нині. Коли слово надали Мозговому Ігорю Генадійовичу, який безпосередньо був на передовій, всі з трепетом вслухалися у кожне слово. Слова давалися йому важко, видно було хвилювання. Ігор Генадійович впевнений, що  боротьба за Україну – священний обов’язок кожного чоловіка, а юнакам побажав вирости гідними  синами, які з честю носитимуть  ім’я українця.
 Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня пам’яті та примирення. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги.
 Пам'ятаймо…

Переглядів: 455 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Київський час
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Погода в цей час
Погода в Україні