П`ятниця, 19.04.2024, 03:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт КЗ "Шевченківського НВО "ЗЗСО-ЗДО"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 189
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту

Головна » 2019 » Травень » 16 » День ЦЗ у НВО
20:46
День ЦЗ у НВО

     З метою практичної перевірки здатності учнів та колективу грамотно і чітко діяти для захисту здоров`я та життя у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та в умовах терористичних проявів, 11 травня 2019 року у КЗ «Шевченківське НВО ЗЗСО-ЗДО» було проведено День цивільного захисту.
    Основні завдання Дня цивільного захисту: вироблення в учнів умінь, навичок правильно і чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя; удосконалення теоретичних знань та практичних навичок під час захисту від наслідків надзвичайних ситуацій; практична перевірка вміння учнів користуватися засобами індивідуального захисту, тренування у виконанні нормативів з використання індивідуальних засобів індивідуального захисту, уміння виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання, надавати першу медичну допомогу.
02.05.2019 року наказом № 47 «Про підготовку та проведення «Дня цивільного захисту» директор НВО Л.А. Сігачова призначила   організаційний комітет з проведення “Дня Цивільного захисту” у складі: голови комітету: заступника директора з навчально-виховної роботи Гарачук О.Ф.; заступника голови: заступника директора з виховної роботи Товстенко І.В.
Розпочався день виховними бесідами, диспутами, конкурсами, вікторинами та тестами на тему: «Безпека – запорука життя!», котрі провели класні керівники 1-11класів.
 З метою практичної перевірки  здатності учнів діяти за сигналом «Увага, всім!» було проведено евакуацію учнів школи та персоналу за ввідною «Пожежна тривога». Після оголошення тривоги останній клас прибув у місце збору за 1 хв.50 сек. Всі працівники та учні  правильно зорієнтувалися при евакуації , залишаючи навчальні приміщення та  обираючи аварійний вихід. 
    Далі проведення Дня ЦЗ було організовано за кількома локаціями.
В актовому залі учні школи переглянули науково-популярні, хронікально-документальні фільми з питань цивільного захисту.  Було проведено конкурси малюнків на асфальті серед учнів 1-4 класів за темами «Небезпека очима дітей», «Скажімо наше дружне «Ні!» усім пожежам на землі», «Дії населення у надзвичайних ситуаціях».
Наступною локацією був спортзал, де відбулися спортивні змагання, естафети  для учнів 1-11 класів, що були організовані вчителями фізичної культури Глеєм О.В., Перевознюк О.М. та Тараном А.М.
Особливе враження справила на школярів поява пожежного автомобіля та ліквідація нею умовної пожежі. Змістовним та цікавим був виступ старости Шевченківського старостинського округу Йовенка Володимира Михайловича, в минулому пожежника, ліквідатора аварії на ЧАЕС, який розповів про особливості дій у випадку пожежі,  використання елементарних  підручних та спеціальних засобів пожежогасіння. 
Найцікавішою для дітей та дорослих локацією була  військово-спортивна гра «Лазертаг», суть якої полягає в ураженні гравців безпечними «лазерними» пострілами. Влучання зараховується, коли промінь з «бластера» суперника потрапляє на сенсори, закріплені на одязі або амуніції гравця. Ця сучасна та цікава для всіх гра стала можливою завдяки допомозі  завідувача сектору фізичної культури та спорту, депутата Великодимерської селищної ради Халєєва Ярослава Михайловича.
Практична спрямованість заходів, що проводилися, викликала інтерес в учнів, спонукала їх до поглиблення знань із ЦЗ та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.
Цей захід – невід`ємна частина  освітнього процесу, що дозволяє досягнути злагодженості у роботі адміністрації, педагогів і учнів школи.

 

Переглядів: 1473 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Київський час
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Погода в цей час
Погода в Україні