Четвер, 18.04.2024, 13:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт КЗ "Шевченківського НВО "ЗЗСО-ЗДО"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 189
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту
Друзі сайту

Головна » 2019 » Квітень » 26 » Чорнобиль – наша пам'ять, наша біль
21:56
Чорнобиль – наша пам'ять, наша біль

26 квітня 2019 р. у Шевченківській школі було проведено ряд тематичних заходів з нагоди Міжнародного дня пам'яті Чорнобильської катастрофи: години інформування «Нехай у серці не згасне пам’ять», «Іншої землі у нас не буде, нам потрібно нашу зберегти», «Чорнобиль… Трагедія… Пам’ять», уроки пам’яті «Чорнобиль: подвиг і трагедія», урок мужності « Чорнобиль – наша пам'ять, наша біль»; виставка малюнків «Чорнобиль очима дітей», тематична виставка у шкільній бібліотеці, зустрічі учнів з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС; покладання квітів до пам’ятного знака на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Щоб глибше зрозуміти весь трагізм становища, в яке потрапили мільйони людей, знайти коріння цього всенародного лиха в школі було проведено урок мужності « Чорнобиль – наша пам'ять, наша біль», який підготувала та провела Товстенко І.В. разом з активом учнівського самоврядування.  
На захід були запрошені ліквідатори аварії на ЧАЕС: Герус М.П., Іваніцкий В.Г., Грач В.В., Ланченко О.Т., Хоменко А.В., Потіха В.І., Фарафонов С.М..
Фарафонов Сергій Миколайович розповів про свою участь у ліквідації аварії, про ті трагічні події, евакуацію жителів, стан зруйнованої станції. Діти, в знак вдячності за їх героїзм та мужність, вручили гостям  квіти.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.
Під час заходу присутні дізнались історичні відомості про еколого-гуманітарну катастрофу. Інформація доповнювалась художніми поезіями на чорнобильську тематику та записами пісень «Чорнобиль», «Хвилина мовчання. Чорнобиль», «Молитва», «На Чорнобиль журавлі летіли».
Мета заходів – осмислення та усвідомлення масштабів трагічних подій, виховання в учнів глибокої поваги до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, почуття гордості за свій народ, прищеплення любові до рідного краю.

 

Переглядів: 453 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Київський час
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Погода в цей час
Погода в Україні